Igår presenterade Mark Zuckerberg de kommande ändringarna på Facebook. Det är nyhetsflödet som denna gången får ett rejält lyft och Mark poängterade flera gånger att Facebook blir din nya personliga nyhetstidning.

Så vad kan vi då förvänta oss av det nya flödet? Ja helt klart kommer vi att få se ett snyggare och modernare Facebook. Jag kan se en hel del likheter med Google + som redan från starten satsade på snygga bildpresentationer i flödet. Större bilder, mindre ”skräp” och tydligare inlägg.
Allt som har visats tidigare i flödet kommer att fortsätta att visas men det kommer att finnas bättre möjligheter att kategorisera flödet och välja vilken typ av inlägg du vill se. Du kommer som exempel att kunna välja om du vill se dina vänners inlägg eller om du vill se de sidor du följer i flödet. Detta innebär också att du kommer att få se alla dina vänners inlägg och inte som tidigare bara se de populära inläggen eller inläggen av de personerna / sidorna du oftast integrerat med. Flödet kommer därför också att sorteras i kronologisk ordning, senaste inlägget överst till skillnad från tidigare då toppnyheterna visats längst upp.

Uppdateringen sker inte bara för dig som använder datorn. Även flödet i din smartphone eller läsplatta kommer att få samma utseende och funktioner. Många populära funktioner som använts i apparna kommer att flyttas över till webbplatsen.

Facebook börjar redan nu att lägga ut det nya flödet till vissa användare för att säkerställa att allt fungerar problemfritt. Det kommer säkert ta ett tag innan det nya flödet visas hos alla men om du är sugen på att testa så finns det en möjlighet att ställa dig i kö på sidan https://www.facebook.com/about/newsfeed. På den sidan kan du också få se lite bilder på hur det kommer att se ut.

Jag är i alla fall väldigt nyfiken på att få se hur det nya gränssnittet ser ut och hur det kan användas och ser fram emot att få klämma lite på det inom kort.

Vad tror du om nya facebook? Gillar du det nya flödet och ser kategoriseringen som ett lyft? Det hade varit kul att höra vad du tycker.