WP Super Cache är ett bra och inte helt ovanligt tillägg som ofta är installerat på många wordpress-installationer. WP Super Cache genererar statiska HTML-filer vilket i praktiken innebär att servern inte behöver arbeta så mycket när besökaren surfar runt på din webbplats, med kortare laddtider och snabbare hemsida som följd.

Allvarlig säkerhetslucka

Idag har vi fått information om att man hittat en allvarlig säkerhetslucka i det populära wordpress-tillägget. Detta innebär att hackare kan genom säkerhetsluckan lägga in och köra kod på din webbplats. Även om du inte vet med dig  att du använder WP Super Cache bör du ändå logga in och kontrollera om och att du har den senaste versionen installerad. Många levererar wordpress med Super Cache förinstallerat vilket kan innebära att du använder tillägget utan att veta om det.

Uppdatera alltid dina tillägg

Det går aldrig att bli 100% skyddad från intrång på Internet, så är det och så kommer det alltid att vara. Däremot så kan man göra mycket för att minska risken för obehöriga att komma åt ditt webbmaterial. Ett viktigt första steg för dig som använder wordpress är att alltid se till så att man använder senaste versionen av både wordpress och installerade tillägg. För att uppdatera tillägg loggar du in i den administrativa delen på din webbplats, klicka på tillägg och sen ”Uppdatera nu” i den listan intill de tillägg du vill uppdatera.

Vi har uppdaterat ditt tillägg

Du som tecknat underhållsavtal med vår webbyrå, Modess Web & Design kan alltid vara trygg med att ha de senaste versionerna av både wordpress och tillägg. I de fall vi får reda på allvarliga säkerhetsluckor gör vi allt vi kan för att säkerställa våra webbplatser. Därför har vi nu kontrollerat och uppdaterat det här tillägget till samtliga av våra kunder.

Har du några frågor eller om du vill ha vår hjälp så tveka inte att kontakta oss direkt.